Laptops in de klas

Het Berechja College vindt het belangrijk om leerlingen goed voor te bereiden op de maatschappij die komen gaat – een veranderende wereld waarin ICT niet meer weg is te denken.
Waar het opnemen van kennis vroeger centraal stond, vindt op het moment een verschuiving plaats naar weten welke vragen je moet stellen, waar je de antwoorden kunt vinden en wat je met de verworven informatie kunt doen.

Om leerlingen effectiever te laten leren op een manier die aansluit bij onze samenleving, geven wij onderwijs met behulp van laptops.

Laptop in de klas
Alle leerlingen maken gebruik van een Windows-laptop in combinatie met boeken en schriften. Deze mix van studiemiddelen noemen we blended learning.
Leerlingen maken gebruik van Magister, Office365 en Magister.Me. Deze elektronische leeromgeving (ELO) geeft gemakkelijk toegang tot lesstof en helpt om snel inzicht te krijgen in de voorgang van een leerling. In leerjaar 1 volgen de leerlingen het vak ‘Digitale Vaardigheden & Burgerschap’. In dit vak leren de leerlingen werken met o.a. Office, maar denken ze ook na over cyberpesten en fake news.

Aanvullend
Onder voorwaarden is het mogelijk gebruik te maken van een financiële regeling van de gemeente Urk voor de aanschaf van een laptop. Informatie hierover kunt u vrijblijvend opvragen door te bellen (0527-689868) of te mailen (werkeninkomen@urk.nl).

Vragen en opmerkingen
Bij vragen of opmerkingen over laptops in ons onderwijs of over de aanschaf daarvan kunt u contact opnemen met dhr. P. van Slooten, teamleider onderbouw TL en havo. Dat kan door te bellen (0527-681237) of te mailen (klik).

 

Een laptop aanschaffen
Een laptop kan op twee manieren aangeschaft worden. Er kan gekozen worden voor aanschaf via The Rent Company. Een andere mogelijkheid is dat men zelf een laptop aanschaft. Hieronder geven we een toelichting op beide mogelijkheden.

Aanschaf via The Rent Company
Het Berechja College heeft een overeenkomst gesloten met The Rent Company. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het leveren van laptops aan scholieren. Er kan gekozen worden uit verschillende modellen, waarbij een service- en garantiepakket is inbegrepen.

Meer informatie? Kijk dan hier
Webshop: 
Klik hier voor de webshop waar u de producten kunt zien en eventueel kunt aanschaffen.

Zelf een laptop aanschaffen
Soms hebben leerlingen al een laptop of willen ouders er zelf een aanschaffen. Dat is mogelijk, mits onderstaande systeemeisen van toepassing zijn op de laptop.

  • Windows-laptop (dus geen iPad, Apple of Chromebook) (eis).
  • Solide behuizing (liefst inclusief rubberen stootrand dan wel degelijke hoes) en degelijke scharnieren (aanbeveling).
  • Vochtbestendig toetsenbord en mousepad (aanbeveling).
  • Schermgrootte tussen 11 inch en 14inch, groter is lastig te transporteren en neemt meer ruimt in op de tafel (aanbeveling).
  • Accu met een minimale werkduur van 6 uur waardoor de leerling een hele schooldag het device kan gebruiken zonder de accu op te laden (aanbeveling).
Menu