Begeleiding

Het Berechja College is een school die je helpt te ontdekken welke kant je op wilt en die je goed voorbereidt op een mbo-opleiding. Samen met jou besteden we veel tijd aan je schoolwerk. Dit doen we door samen doelen te stellen en je te stimuleren in het onderwijs en in je zoektocht naar een bij jou passend beroep.

Daarbij helpen we je door aandacht te schenken aan je zwakke plekken. Als je voelt dat je iets al goed beheerst, durf je met zelfvertrouwen te kijken naar wat er nog niet zo goed gaat. Je krijgt een mentor die je daarin begeleidt. Bij je mentor kun je terecht voor al je vragen, maar ook gewoon voor een gezellig praatje. Ook zorgt de mentor voor een plezierige sfeer in de klas en kan hij of zij op huisbezoek komen.

Soms gebeurt het dat het even niet zo goed gaat op school. Je kunt bij ons dan extra ondersteuning krijgen. Bijvoorbeeld in de vorm van bijwerkles. Ook hebben we begeleiders die je kunnen helpen wanneer je persoonlijke uitdagingen hebt. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij dyslexie! Ook faalangstreductietraining, examenvreestraining of weerbaarheidstraining behoren tot de mogelijkheden.

Menu