Bovenbouw

Wat een fantastische reis maken onze leerlingen door op de vmbo! Al vroeg ontdekken ze hun pad in één van de dynamische leerwegen: de praktische basisberoepsgerichte, de veelzijdige kaderberoepsgerichte of de uitdagende theoretische leerweg. In de bovenbouw bloeien ze echt op, vinden hun draai en duiken dieper in de kennis en vaardigheden die hen vormen voor de toekomst. Met het spannende PTA-programma worden ze uitgedaagd om te excelleren en zich voor te bereiden op het eindexamen – een tijd van groei, zelfstandigheid en discipline. En dan de keuze voor een vervolgopleiding, wat een mijlpaal! Onze leerlingen worden hierin liefdevol begeleid naar hun vervolgopleiding.

En laten we de keuzemogelijkheden niet vergeten! Aan het einde van het tweede jaar kiezen onze theoretische leerlingen een profiel dat hun hart sneller doet kloppen: Economie, Landbouw, Techniek of Zorg & Welzijn. Met een rijk aanbod aan vakken zoals geschiedenis, aardrijkskunde, beeldende vorming en lichamelijke opvoeding, plus de kans om Frans te leren via het prestigieuze DELF-programma, is er voor ieder wat wils. En het praktijkgerichte vak in de bovenbouw? Dat is pas echt leren door te doen, met levensechte projecten die hen klaarstomen voor de echte wereld. Kiezen tussen ‘Dienstverlening & Producten’ en ‘Maritiem & Techniek’ is de kers op de taart van hun vmbo-avontuur!

Wat een uitdagende tijd voor VMBO-leerlingen! Met een dynamische tweejarige examenperiode zijn alle toetsen in het derde en vierde jaar een spannende reis naar kennis en succes. Elk schoolexamen, zorgvuldig beschreven in het Programma van Toetsing en Afsluiting, draagt bij aan het uiteindelijke eindcijfer, samen met het centrale examen.

En dan de keuzevrijheid voor 3 havo leerlingen. Zij kunnen hun passie volgen en kiezen uit inspirerende profielen zoals cultuur en maatschappij, economie en maatschappij, natuur en techniek, of natuur en gezondheid. Wat een mooie manier om hun toekomst vorm te geven, klaargestoomd voor de bovenbouw op het Berechja College.

Menu