Het Berechja College heeft met trots een nieuw praktijkgericht programma geïntroduceerd voor de bovenbouw van de Theoretische Leerweg (TL): Maritiem & Techniek. Deze innovatieve toevoeging maakt het Berechja College de enige school in Nederland met de licentie en het privilege om dit unieke vak aan te bieden.

Het Berechja College heeft ruime ervaring met het profiel Maritiem & Techniek, dat al jarenlang wordt aangeboden in de basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen in samenwerking met Firda. “We zijn oprecht blij dat we nu ook een praktijkgericht programma voor Maritiem & Techniek kunnen aanbieden aan TL-leerlingen. Op deze manier spelen we in op regionale ontwikkelingen, zoals de komst van de maritieme servicehaven en Port of Urk,” aldus teamleider Paulus van Slooten.

Het nieuwe vak, is naast het bestaande vak ‘Dienstverlening & Producten’, een keuzevak voor TL-leerlingen. Het onderscheidt zich door een challenge-based benadering, waarbij leerlingen worden uitgedaagd met levensechte vraagstukken uit het bedrijfsleven. Dit biedt niet alleen theoretische kennis maar ook praktische vaardigheden die direct toepasbaar zijn in de maritieme en technologische sector.

Op de foto is te zien hoe teamleider Paulus van Slooten (rechts) de door leerlingen gebouwde ‘Maersk Mc-Kinney Moller uit Hellerup’ van Lego overhandigt aan docenten Maritiem & Techniek Anne Spil en Gerrit Hakvoort, als symbolisch startsein voor dit veelbelovende programma. Het Berechja College zet hiermee een belangrijke stap om ook TL-leerlingen die hiervoor kiezen, voor te bereiden op een boeiende koers in de maritieme en technologische industrie.

Recent nieuws
Menu