Derdeklassers in Den Haag

Leerlingen van het Berechja College hebben vorige week en vandaag een bezoek gebracht aan de Tweede Kamer. De derdeklassers namen deel aan een excursie in het kader van het vak maatschappijleer, waarbij ze de kans kregen om de politieke arena van Nederland van dichtbij te ervaren.

Tijdens het bezoek aan de Tweede Kamer kregen de leerlingen niet alleen de gelegenheid om het parlementaire proces te aanschouwen, maar namen ze ook deel aan een interactieve workshop over de Nederlandse democratie, georganiseerd door Pro Demos. Deze organisatie staat bekend om haar educatieve programma’s over de werking van het democratisch stelsel.

Voorafgaand aan de excursie werden de leerlingen voorbereid tijdens de maatschappijleerlessen, waar ze uitleg kregen over het politieke bestel van Nederland. Hierdoor waren ze goed geïnformeerd en konden ze met een brede kennis deelnemen aan de activiteiten.

Een hoogtepunt van de excursie was de ‘Koningsroute’ door Den Haag, waarbij de leerlingen de kans kregen om de historische en culturele hoogtepunten van de stad te verkennen. Tijdens deze wandeling liepen een aantal begeleidende docenten zelfs de demissionair minister-president Mark Rutte tegen het lijf. Het onverwachte treffen met de politieke figuur werd natuurlijk vastgelegd door de docenten.

De leerlingen kijken terug op een leerzame ervaring, waarbij ze niet alleen theoretische kennis hebben opgedaan, maar ook de praktijk van de Nederlandse politiek hebben mogen beleven. Dit soort excursies draagt bij aan het begrip en de betrokkenheid van de jonge generatie bij het democratische proces en is een onderdeel van het doorlopende thema ‘burgerschap’.

Docenten op de foto met Mark Rutte

Havo 3 op de foto met Mirjam Bikker

Recent nieuws
Menu