Nieuw: Next-Challenge

Vanaf het nieuwe schooljaar start het Berechja College met een nieuw praktijkgericht vak voor de havo: ‘Next-challenge’. Havoleerlingen krijgen dit vak de complete driejarige onderbouw lang en het vak biedt naadloze aansluiting naar de bovenbouw van de havo. Het is een nieuw vak en uniek voor de regio.

‘De tijd van een enkel theoretische havo is voorbij’, aldus Paulus van Slooten, teamleider havo. Hij vervolgt: ‘het praktijkgerichte vak Next-challenge is een vak dat aansluit bij de behoefte van havisten om theorie en praktijk te combineren en het belang daarvan te ervaren door kennis in de praktijk toe te passen’. Op het Berechja College wordt creativiteit bij zowel leerlingen als  docenten gestimuleerd. Dat vertaalt zich in het benutten van de ruimte voor eigentijds, levensecht en ervaringsgericht onderwijs. Een praktijkgericht vak voor de havo is daarom een logische stap.

Bij Next-Challenge worden levensechte vraagstukken uit het bedrijfsleven als projectuitdagingen aangepakt. De leerlingen verrichten veldonderzoek bij een bedrijf of instelling dat een uitdaging ervaart en komen na een onderzoek- en uitwerkingsfase met een verbetervoorstel of een product, dat aan de opdrachtgever wordt gepresenteerd.

Zestien bedrijven en instellingen hebben ondertussen uitdagingen aangeleverd waar de leerlingen hun tanden in kunnen zetten. Next-challenge is een onderdeel van Havo-next, de nieuwe havo van het Berechja College.

Recent nieuws
Menu