Gebouw ‘De Staart’ geopend

Vrijdagmiddag 17 maart zijn onze 10 nieuwe lokalen officieel geopend. Na een oproep om mee te denken over de naam voor het gebouw kwamen er veel creatieve inzendingen binnen. Als winnaar kwam de naam ‘De Staart’ uit de bus. Verwijzend naar de Staartweg, ooit het laatste stukje van Urk.

 

Na een welkomstwoord van bestuurder Marga Sijbom-Hassing en directeur Annemarie de Soeten was het de beurt aan docenten Mirjam Visser-Kramer en Fokke Imthorn om de officiële openingshandeling te verrichten waarna de bezoekers onder het genot van een hapje en drankje de nieuwe lokalen konden bewonderen.

Groeiend leerlingenaantal
De uitbreiding van het Berechja College met 10 nieuwe lokalen is nodig vanwege het gestaag groeiende leerlingenaantal. Annemarie de Soeten, directeur onderwijs: ‘Wij vinden een prettige leer- en werkomgeving voor onze leerlingen en docenten heel belangrijk. Modern ingerichte, eigentijdse lokalen zijn daarvoor de basis. Ons schoolgebouw is te klein om onderdak te kunnen bieden aan alle inmiddels 620 leerlingen. De afgelopen maanden konden we lokaalruimtes huren bij kerkelijk centrum De Poort en Ichthushof. Daar zijn we ze heel dankbaar voor, de ontvangst was allerhartelijkst en tekenend voor de cultuur hier op Urk waar ‘klaar staan voor elkaar’ in de genen zit.’

Ondernemend, onderzoekend en creatief: Berechja bruist!
Het Berechja College stimuleert een positief kritische en onderzoekende houding bij zowel de leerlingen als de docenten. Dat wordt gedaan met eigentijds, levensecht en ervaringsgericht onderwijs. We staan als school midden in de samenleving en leggen actief verbinding met ouders, bedrijven en samenwerkende organisaties. De Soeten: ‘Onze ondernemende houding sluit goed aan bij de ontwikkelingen in de regio. We willen door de samenwerking met onze omgeving het ‘echte leven’ integreren in het onderwijs. Op die manier worden leerlingen gestimuleerd zich ondernemend, onderzoekend en creatief te ontwikkelen. Berechja bruist!’

Klaar voor de toekomst
In de nieuwe lokalen voelen de leerlingen zich na twee weken al helemaal thuis. De eersteklassers krijgen hier les van hun kerndocent. Een kerndocent geeft meerdere vakken aan een klas, bijvoorbeeld Nederlands, Engels en Wiskunde. Dit zorgt voor een zachtere overgang van groep 8 naar het voortgezet onderwijs. De nieuwe lokalen dragen daar nog extra aan bij; een mooie rustige plek.

Op de begane grond wordt voornamelijk wiskunde gegeven aan alle niveaus. En ook het ondersteuningsteam heeft een prachtig nieuw lokaal gekregen, hier kunnen leerlingen terecht die een extra steuntje in de rug nodig hebben. Alle lokalen zijn licht en ruim en hebben een prettig binnenklimaat.

‘Fijn om alle leerlingen en docenten weer op één locatie te hebben’, lacht De Soeten. ‘Klaar voor de toekomst om ons mooie onderwijs te blijven ontwikkelen. Onderwijs is zoveel meer dan lesgeven, het gaat ook om bijdragen aan de persoonlijke groei en de plek die je inneemt in de maatschappij. Zoals we zo mooi verwoord hebben in onze missie, werken we aan een toekomst vol van hoop, waardoor wij met elkaar de wereld een beetje mooier maken.’

Recent nieuws
Menu