Het bouwen is begonnen!

Berechja bouwt zonneboot
Leerlingen van het Berechja College zijn begonnen met het bouwen van een raceboot op zonne-energie. Via een sollicitatieprocedure konden leerlingen zich aanmelden voor het bouwteam. Na een grondige keuring en selectie is het team van start gegaan. De school heeft een lokaal vrij geroosterd waar het bouwteam zijn intrek in heeft genomen. Bouwcoach en gymleraar Jonathan Bakker vertelt: ‘het team heeft er ontzettend veel zin, de energie spat er vanaf’. Bakker mag zelf niet meebouwen, maar alleen coachen. Vorige week is de groep in de collegebanken geschoven op hogeschool NHL Stenden te Leeuwarden waar ze les hebben gekregen over de werking van een elektromotor en zonnepanelen. Twee en drie juni is Urk de racehaven voor de Young Solar Challenge waar teams uit heel Nederland gaan racen. Zesendertig teams komen dan kamperen op het Berechja College om na allerlei testen en keuringen op vrijdag, op zaterdag in de haven te racen. Tegelijkertijd zal er op vrijdagavond een netwerkevent plaatsvinden. Meedoen aan de Young Solar Challenge is onderdeel van het integreren van meer praktijkgerichte elementen op het Berechja College en een sterke samenwerking met de regio en bedrijfsleven.
Op de foto v.l.n.r.: Geert Schinkel, Jariën Bakker, Klaas Willem Kramer, Hendrik Albert Hakvoort, Louw Kramer en Jan André de Jong.
Recent nieuws
Menu