Sportend Berechja aan de bal.

Gymlessen

Tijdens de gymlessen zijn we in de afrondende fase van de binnenperiode! Naast het programma is er momenteel meer ruimte voor eigen inbreng, wordt er ingespeeld op de vraag van de groep en doen we gave, fanatieke trefbalspellen. Na de meivakantie gaan we weer naar buiten. Leerlingen mogen bij koud weer dan lange trainingsbroek aan en eventueel een trainingsjasje of vest mee nemen, maar wel altijd daaronder het Berechja tenue. Het is belangrijk dat de leerlingen over goede sportschoenen beschikken voor de buitenperiode.

LO2

Met zowel klas 3 als 4 LO2 zijn we woensdag 13 april wezen skiën in Zoetermeer. Dit is één van de sportoriëntaties die gedaan worden bij LO2.

Klas 3 is momenteel bezig met zelfverdediging. We hebben een gastles gevolgd bij Challenger Gym, hier hebben we de basisprincipes geleerd van zelfverdediging. In de LO2- lessen op school borduren we hierop voort en duiken we ook een stukje theorie in over de zelfverdediging.

Klas 4 zit in de afrondende fase. Na een module EHBSO, waar de verdieping gezocht werd in het omgaan met sportblessures en acute trauma’s, verdiepen we ons nu in trainingsleer. Hoe train je, hoe herstel je, welke intensiteit gebruik je en hoe meet je dat, allemaal onderwerpen waar we dieper op in gaan. In de laatste twee weken van april worden het vak LO2 afgesloten door een mondeling examen.

Olympic Moves

Het dames basketbalteam klas 1-3 heeft de regiofinale gewonnen twee weken geleden! Dat betekent dat zij door zijn naar de landelijke finale op Papendal, het topsportdorp van Nederland! Een fantastische prestatie.

De overige finales van voetbal en trampoline springen zijn op 14 april in Hoogeveen. Hiervoor zijn de teams flink aan het trainen, en we hopen op een goede dag met mooie prestaties!

Recent nieuws
Menu