Maritiem & Techniek houdt koers!

Zoals altijd is het bij het profiel Maritiem en Techniek een drukte van belang, eindejaar leerlingen zijn bezig met de laatste loodjes, docenten zijn aan de slag met het wegwerken van achterstanden en de derde jaar zijn gewoon bezig met de lessen maritieme veiligheid, zeevaartkunde, knopen en splitsen. Ook reparatie en onderhoud en maritieme installaties ontkomen niet aan de aandacht van deze club.

Ook heeft groep klas 2 TL1 meegedaan aan een wedstrijd van het practoraat Visserij, Innovatie en Ondernemen waarbij ze een klein onderzoek naar Noordzeevis moesten verrichten en  een lekker recept konden indienen.

De terechte winnaar kreeg een gereedschappakket aangeboden door de VCU, de rest van de klas kreeg een mooie Friese Poort-bidon aangeboden.

We kunnen verzekeren: het water liep in de mond bij het bestuderen van de ingezonden recepten!

Ook kunnen we meedelen dat we in september hopen te starten met een verkorte HBO-opleiding (AD Maritieme Techniek), in deeltijd en deels op locatie Urk gegeven.

Heb je zin in werken en mag je beginnen met een HBO-studie dan is dit zeker een aanrader! Informatie volgt.

Komende weken staan weer in het teken van het kiezen van het profiel of een vervolg mbo-opleiding, heb je nog niet gekozen en wil je richting visverwerking, scheepvaart, binnenvaart of visserij? Overleg dan met je mentor of decaan, langskomen op de locatie Urk van het Friese poort kan natuurlijk ook!

Recent nieuws
Menu