← Terug naar nieuws

Voorzorgmaatregelen coronavirus zondag 15 maart 2020

Beste leerling, ouder/verzorger,

In Nederland zijn inmiddels meerdere besmettingen met het coronavirus, ook in Flevoland zijn er besmettingen met het COVID-19 virus vastgesteld. Op dit moment zien we geen reden tot zorg op onze school.

De school is gewoon open
Als school volgen we de adviezen van het RIVM, de GGD en de overheid. Ben jij niet ziek? Of voel je je grieperig of verkouden, maar ben je niet naar een risicogebied geweest? Dan kun je gewoon naar school. Voor leerlingen met bijzondere gezondheidsrisico’s kan in overleg met de GGD een uitzondering worden gemaakt.

Let op gezondheidsklachten
Typische klachten voor het coronavirus zijn koorts met daarbij luchtwegklachten zoals hoesten, kortademigheid en longontsteking. Het zijn klachten die erg lijken op die van een griep. Er is pas een reële kans dat er sprake is van besmetting met het virus als je daarnaast de afgelopen twee weken in een land/regio geweest bent met wijdverspreide verspreiding van het coronavirus:
•             China (inclusief Hong Kong en Macau)
•             Singapore
•             Zuid-Korea
•             Iran
•             In Noord-Italië de provincies  Aosta-vallei, Piëmont, Lombardije, Trentino-Zuid-Tirol,
               Friuli-Julisch-Venetië, Veneto, Emilia-Romagna en Ligurië.

Ben je niet in een risicogebied geweest, maar zijn er wel gezondheidsklachten? Dan is er geen reden tot ongerustheid en kun je gewoon naar school komen. Ben jij in een risicogebied geweest of ben je in contact geweest met mensen die besmet zijn? Houd dan jouw gezondheid goed in de gaten. Heb jij of heeft een huisgenoot van jou luchtwegklachten (hoesten, kortademigheid) in combinatie met koorts? Neem dan contact op met jouw huisarts of de GGD.

Extra voorzorgsmaatregelen
We raden je aan goed op je eigen gezondheid te letten. Gebruik de goede hoest- en nieshygiëne:

1. was regelmatig je handen
2. hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
3. gebruik papieren zakdoeken
4. geef elkaar geen hand

Daarnaast is er op school extra aandacht voor het reinigen van contactpunten zoals deurklinken, trapleuningen en liftknoppen.

Jouw veiligheid staat voorop!
De situatie heeft onze volle aandacht. We volgen nauwgezet de berichtgeving, de richtlijnen van de MBO Raad, het RIVM en het Ministerie van Buitenlandse zaken. Wij nemen geen onverantwoorde risico’s, jouw veiligheid staat voorop.

 

Meer informatie vindt u in de brief.

De brief die is verstuurd naar ouders/verzorgers en leerlingen kunt u hier lezen