← Terug naar nieuws

Overlijdensbericht vrijdag 20 juli 2018

Urk, 20 juli 2018

Ons bereikte het droevige bericht dat onze college Dirk Tijms is overleden.

Meneer Tijms kampte al jaren met hartproblemen en in het afgelopen najaar moest hij stoppen met werken. Het werken in het onderwijs, en dan vooral het omgaan met jongeren, was een grote motivatie voor hem. Het belang van leerlingen stond daarbij altijd voorop. 40 jaar heeft hij op Urk mogen lesgeven. In de eerste jaren als docent aan de LHNO ‘Aan de Top’, de huishoudschool, later binnen CSG Urk en sinds 1992 binnen het Berechja College. Naast docent is hij sectorhoofd en directeur geweest.

Een aantal jaren geleden werd hij getroffen door een hartstilstand en in de loop der jaren werden zijn problemen steeds ernstiger. Vorige week vrijdag werd hij opnieuw getroffen door een hartstilstand, vanaf dat moment lag hij in coma. Op donderdagmiddag 19 juli kwam een einde aan het leven van onze zeer gewaardeerde collega in de leeftijd van 63 jaar.

Wij herinneren Dirk als een betrokken en bevlogen docent die genoot van de omgang met leerlingen en altijd het positieve in de ander zag. Personeel en leerlingen zullen hem missen.

Wij bidden zijn vrouw Martha, zijn kinderen Gerald en Margriet en zijn kleinkinderen Gods onmisbare troost toe. Het is God zelf die belooft dat hij de bedroefden nabij zal zijn.

Er is woensdag 25 juli mogelijkheid tot condoleren van 12.30 tot 13.15 uur, aansluitend is er een dienst vanaf 13.30 uur in de Ontmoeting te Emmeloord (Europalaan 42).

MT en personeel van het Berechja College.