Nieuwe keuzevakken

 

Aan het eind van leerjaar 2 maken alle leerlingen in de basisberoepsgerichte en kaderberoepsgerichte leerweg een keuze voor een profieloverstijgend keuzevak. Hierbij hebben zij de keuze uit de volgende vakken:

Bijzondere Keuken: bij dit keuzevak staat het koken van bjizondere wereldgerechten centraal. Ook het presenteren van deze bijzondere gerechten is belangrijk.

Fotografie: bij dit keuzevak maken de leerlingen gebruik van de DSLR-camera's van school of gebruiken hun eigen DSLR-camera. De ABC van fotografie komt aan bod en de leerlingen leren hoe ze onderscheidende foto's maken.

Geüniformeerde Dienstverlening: een veelzijdig keuzevak waarin de leerlingen aan hun conditie werken en diverse technieken trainen die bij geüniformeerde dienstverlening passen, zoals het staande houden van een verdachte en de verdachte boeien. 

Presentatie & Styling: bij dit keuzevak zijn de leerlingen bezig met ontwerp en presentatie. Logo's, kleurenleer, etaleren, posters maken, enzovoort! Dit vak werkt met veel verschillende materialen.

Robotica: hier worden robots gebouwd en geprogrammeerd! Spelenderwijs krijgen de leerlingen het programmeren onder de knie en laten dit zien met hun eigen ontwerpen.

 

Voor vragen over deze nieuwe keuzevakken kunt altijd even langskomen of contact opnemen met onze decaan, mevr. Visser-Kramer.